NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

Mitt miljötänk i företaget

Mitt miljötänk i företaget

Jag fick en fråga om hur jag tänker med miljön i mitt företag, och delar gärna med mig av det.

Hållbara produkter

En av de viktigaste punkterna när det gäller miljön i mitt företag är att jag erbjuder hållbara produkter till mina kunder. Min prislista är uppbyggd så att det är mest fördelaktigt att köpa tavlor och fotoböcker hos mig, för att de har lång hållbarhet om man behandlar produkterna väl. Tanken är att era barn ska kunna ge tavlorna till sina barn och det ska hålla i generationer. På så sätt är det inte en slit- och slängprodukt som bidrar till överdriven konsumtion utan något viktigt som ni investerar i.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Lokala leverantörer

De flesta av mina leverantörer är lokala, med undantag av några få saker. På så sätt är det ganska lite frakt på det jag använder i företaget.

Återanvändande av plast

Plast är ett litet problem för mig, eftersom jag är har väldigt mycket svåra allergier (främst på mina händer) så kan jag inte handdiska. Jag har ingen diskmaskin i studion, utan behöver tyvärr använda engångsartiklar. Men när jag köper nytt försöker jag att bara köpa muggar och sådant i papper. En annan sak gällande plast är att när jag beställer material till mina produkter får jag alltid väldigt stora mängder bubbelplast och vaddering, och det försöker jag alltid att återanvända. Så när jag slår in mina leveranser till paket så är det oftast med plasten de kom i till mig, för att slösa så lite plast som möjligt.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Säljer vidare rekvisita och kamerautrustning

Om jag tröttnar på någon rekvisista eller av någon anledning vill byta ut något är jag noga med att sälja det vidare till andra fotografer, för att så lite som möjligt ska slängas. På så sätt kommer det till användning hos någon annan istället. 😊

Nordiskt furu

Till sist, så är de ramar jag erbjuder gjorde av nordiskt furu, så det är ingen regnskog som används till dem.

nyföddfoto fotograf maria ekblad nyföddfotografering bebisbilder syskonbilder

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

nyföddfotografering göteborg bebisbilder fotograf maria ekblad