NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

Mitt vanliga flöde av nyföddbilder

Mitt vanliga flöde av nyföddbilder

Jag tänkte att jag skulle visa mitt flöde av nyföddbilder som jag vanligtvis fotograferar vid nyföddfotograferingar. Det har ändrats en del genom åren, och efter att ha fotat över 200 bebisar så har jag lärt mig en hel del om vad som funkar bäst! Sedan är alla bebisar individer, så något som en bebis älskar kanske en annan inte uppskattar lika mycket. Så jag är alltid noga att läsa av bebisarna och skulle det vara något som inte funkar så hoppar vi över det. Men det här är ändå det som brukar fotas!

nyföddfotograf göteborg bebisbilder fotograf Maria Ekblad

Inlindat

Jag brukar alltid börja alla fotograferingar när bebisen kommer till studion med att linda in dem. De har haft det väldigt tight i magen den sista tiden, och därför tycker de om att ha det tight och gosigt. Om bebisen kommer sovande är det ett perfekt sätt att få hen att sova vidare, och om bebisen har vaknat till tycker de ofta att det är mysigt också. Här brukar jag variera med olika hårband, mössor, min lilla nalle, och det är sedan lätt att flytta bebisen (fortfarande inlindad till någon rekvisita).

fotograf maria ekblad nyföddfotografering i göteborg

I rekvisita

Jag brukar som sagt fortsätta med bebisen inlindad i olika revisita så som skålar och byttor för att bebisen enkelt håller sig nöjd i detta. Vid de här bilderna är det också fint att använda klossar för att skriva bebisens namn eller ha någon personlig detalj så som en snutte.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

I hink eller i annan rekvisita

Sedan kan man om bebisen sover väldigt djupt flytta över bebisen till en hink eller annan rekvisita och posera bebisen på sina händer. Det blir ofta väldigt gulliga bilder! Det är dock otroligt viktigt med säkerheten, så här får ofta en förälder vara med och ha en hjälpande hand 1 millimeter utanför bild som är redo att stötta upp, eller på bebisen som sedan redigeras bort.

nyföddfotograf göteborg nyföddbilder fotograf Maria Ekblad familjefoto sykonbild

Syskonbilder

Syskonbilder vid nyföddfotografering gör jag antingen här, eller allra först i fotograferingen. Det beror lite på hur blyg syskonet är, vissa vill titta på lite först och vänja sig vid studion och mig, och andra vill fota direkt. Det går också att anpassa och vi märker vad som blir bäst för barnen.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Bean bag

Sedan är det dags för posering på min bean bag – min stora dyna jag har i studion. Där poserar jag bebisen på olika sätt, oavsett om hen är vaken eller sover. Om bebisen sover kan man göra lite mer varierade bilder, men det brukar oftast bli väldigt gulligt uppskattade bilder med stora vakna ögon också. En filt blir som en bakgrundsfärg, och man kan välja olika vad som passar i ens hem. Här varierar jag också mycket med olika hårband, nallar och filtar för att täcka blöjan.

nyföddfotografering göteborg fotograf Maria Ekblad bebisbilder

Svartvita bilder med familjens händer

De här går att göra i så många fina varianter, och blir väldigt effektfulla! Bilderna fotas mot mörk bakgrund så ser det ut som att man håller uppe bebisen på olika sätt. Alla i familjen kan ha med sina händer och det roliga med de här bilderna är att man får en referens till hur liten bebisen var, för det är inte länge man kan hålla sin bebis i sina bara händer. ❤️

nyföddfotograf göteborg nyföddbilder fotograf Maria Ekblad familjefoto sykonbildfotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Familjebilder

Till sist tar vi också familjefoton vid nyföddfotograferingen på alla er tillsammans! Man kan välja mellan att fotograferas i sina egna kläder eller låna från min studiogarderob. Jag älskar enskilda porträtt på bebisar men vill verkligen rekommendera bilder tillsammans med familjen, för jag tror det är de som kommer betyda allra mest för er om 5, 10 eller 50 år, och allra mest för barnen i framtiden.

Här kan du läsa mer om mina nyföddfotograferingar och boka din egen!

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

nyföddfotografering göteborg bebisbilder fotograf maria ekblad