NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Nyföddfoto vid 1-2 måndader » Nyföddfotografering i Göteborg

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Nyföddfoto vid 1-2 måndader » Nyföddfotografering i Göteborg

Det är väldigt vanligt att jag får mail från föräldrar som av olika anledningar har ”missat” tiden för nyföddfotografering, och nu har en bebis som är 1-2 månader och undrar om det går att fotografera nyföddbilder ändå. Och svaret är att det går absolut att få jättefina bilder på ens lilla bebis, men fotograferingen kan behöva anpassas lite efter bebisen. Egentligen, så anpassar jag varje fotografering efter varje bebis (till exempel så tänker jag på hur bebisen gillar att ligga, om bebisen sover eller inte och hur humöret verkar vara) och är alltid noga med att läsa av bebisen under fotograferingen. Men ju äldre bebisar blir, desto mer vakna blir de och desto mer ”med” är de. Så med att anpassas, så menar jag att det kan eventuellt bli fler bilder där bebisen är vaken och sprattlar mer.

En annan sak som också ändras är ju längre tid det går, desto mer ”utsträckta” blir bebisarna. När bebisar är helt nya i världen är de ofta mer ”ihopkurade” som i magen, och är väldigt viga och går att posera på många olika sätt. Det är alltid individuellt, för vissa bebisar gillar ändå inte att sova på vissa sätt. Men en större bebis kan vara svårare att posera i de klassiska nyföddposerna och kanske är mer bekväm om det går att sträcka ut sig lite.

Men oavsett detta, så tycker jag jättemycket om att fotografera bebisar i alla åldrar. Vid 1-2 månader har bebisen ofta fått stadigare blick och man kan få fantastiskt fina bilder när bebisen tittar in i kameran. Bebisen är fortfarande väldigt liten, och bilderna kommer att betyda minst lika mycket om 10, 20 eller 30 år! Här nedan kan ni se exempel från olika fotograferingar med lite äldre bebisar, både vakna och sovande.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgfotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Loui, cirka 1 månad och vaken vid fotograferingen.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Belle och hennes mamma. Belle var 1,5 månad vid fotograferingen.

nyföddfotografering i göteborgnyföddfotografering i göteborgnyföddfotografering i göteborgnyföddfoto nyföddfotografering göteborg fotograf Maria Ekblad

Elise, 6 veckor vid fotograferingen. Sov som en stock och gick att posera precis som en bebis som nyss kommit till världen.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgfotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Adrian, 2 månader vid fotograferingen. Han var först vaken och sedan somnade han på slutet, så vi fick både poserade bilder på mage och de här fina ovan!

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

nyföddfotografering göteborg bebisbilder fotograf maria ekblad