diary.

Tips för hur du väljer den bästa nyföddfotografen för er familj

Tips för hur du väljer den bästa nyföddfotografen för er familj

Många som surfar in här är på jakt efter en fotograf, och därför tänkte jag skriva ett inlägg med tips hur du väljer en fotograf som passar er familj så bra som möjligt, och därmed får nyföddbilderna som du drömmer om. Det finns en del parametrar att ha i åtanke, och det är viktigt att inte bara välja första bästa fotograf för det är en tid du kommer att vilja minnas.

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg

1. Välj en nyföddfotograf med utbildning

Det finns mängder av fotografer men alla har inte utbildning inom säkerhet och posering när det gäller nyfödddfotografering. Det är mycket som man behöver hålla koll på under en nyföddfotografering, och era små bebisar behöver hanteras med en van och kunnig hand. En utbildad nyföddfotograf har koll på vilka poser som går att göra, kan tydligt läsa av er bebis och vet när en hjälpande hand behöver assistera för att det ska vara så säkert som möjligt.

Fotograf maria ekblad Nyföddfotografering i Göteborg

2. Välj en fotograf som är specialiserad

Det finns även många fördelar med att välja en fotograf som har en specifik inriktning mot någon sorts fotografering. En fotograf som jobbar som generalist är säkert duktig på på många områden men en specialiserad fotograf har hanterat så många bebisar och har massor med erfarenhet med sig. En specialiserad nyföddfotograf har även en studio som är anpassad efter nyfödda bebisar och allt som behövs för er fotografering (och säkert mängder med rekvisita ;) ).

Fotograf Maria Ekblad Nyföddfotografering i Göteborg

3. Välj en fotograf vara stil du gillar

Som sagt finns det massvis med fotografer och alla har olika bildstil. Mörka eller ljusa bilder, färger eller neutrala nyanser, mycket eller lite rekvisita, blixt eller naturligt ljus. Allt detta spelar in på hur resultatet av era nyföddbilder blir så kolla noggrant igenom portfolion hos er fotograf så att ni får exakt den stilen ni är ute efter.

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg

4. Undersök vad fotografen erbjuder

Förutom det mest grundläggande som om man kan ta syskonbilder eller familjebilder samtidigt så undersök även vad er fotograf erbjuder. Alla har olika upplägg, vissa gör snabba fotograferingar med några få digitala bilder och jag till exempel har en studio som erbjuder handgjorda tavlor med era favoritbilder.

Det var allt för den här gången! Stort lycka till i jakten på er fotograf! 

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås