diary.

Varför ska man göra en nyföddfotografering eller gravidfotografering? » Nyföddfotografering & gravidfotografering i Göteborg

Varför ska man göra en nyföddfotografering eller gravidfotografering? » Nyföddfotografering & gravidfotografering i Göteborg

Om ni väntar en liten bebis, så har ni förmodligen en lång att-göra-lista innan bebisen kommer. Förutom att planera föräldraledigheter och köpa barnvagn så kanske vissa av er fundera på att boka en gravidfotografering eller nyföddfotografering men är lite osäker. Enligt mig är det en av de allra viktigaste sakerna på att-göra-listan, och här kan du läsa varför!

nyföddfoto fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Det kommer att gå fortare än du föreställer dig

Alla jag träffar tycker att det första året nästan swishat förbi. Kanske känns det inte så när man är mitt i det, men alla som jag känner som har större barn och nästan alla som jag fotograferar för andra eller tredje gången säger att de kan inte fatta var tiden tog vägen. Även om det inte känns så i dagsläget så är graviditeten och första tiden med den nya bebisen en kort period i livet, och du kommer verkligen att vilja minnas den.

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg

Någon annan gör det åt dig

Även om man kan ta massvis med bilder själv, både med professionell kamera och sin smartphone, så är det ändå något som ska bli av. Vissa är ju otroligt duktiga på att framkalla bilder och göra fotoböcker och hänger upp på väggen, men med det nya småbarnslivet kan det vara svårare att få till. Och trots att man har alla sina privata bilder, så är det en helt annan sak hos en professionell fotograf, med ljussättning, rekvisita och ett stort utbud av produkter. Om man går till en nyföddfotograf eller gör en gravidfotografering, så får ni det färdiga slutresultatet redo att hängas på väggen eller att bläddras i, utan att ni behöver göra något mer än att dyka upp på fotograferingen och bildvisningen.

gravidfotografering i göteborg fotograf maria ekblad

Det blir andra bilder än de man kan fotografera själv

Även om ens privata bilder är väldigt viktiga, så blir det en annan sorts bild än vad man kan skapa själv. När man går till en gravid- och nyföddfotograf, så är det ju fotografens bildstil man köper. Det vill säga sättet att fota, favoritplatser (om man fotograferar utomhus), rekvisita och komposition. Hos mig finns det massvis med rekvisita och gravidklänningar att låna, och det kanske man inte har hemma vanligtvis.

nyföddfoto fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

En investering som bara ökar i värde med tiden

Av alla de saker som du kan köpa till din bebis ankomst, så är det här verkligen en av dem som bara ökar i värde. Om dessa bilderna kommer att betyda mycket nu, tänk då hur mycket de kommer att betyda om 5, 10 och 50 år? Och många saker man köper minskar ju faktiskt i värde (typ som en bil, som minskar massvis i värde bara du sätter dig i den haha), så det här är en väldigt fin investering för er familj. 💗

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås