NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

Vecka 5 & 6

Vecka 5 & 6

Hoppsan, det försvann visst en vecka. Som tidigare nämnt så hamnar bloggen sist i prioriteringslistan när det är mycket samtidigt, så därför klämde jag ihop två veckosammanfattningar denna söndagen istället. :)

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg

Det har snöat i Göteborg, och en dag föll det så perfekta snöflingor att de till och med gick att fota med mobilen. Nörden i mig längtade efter mitt macroobjektiv men jag hade inte möjlighet till det. Nu är det dock brunt, grus och is på marken istället.

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotograf i Göteborg

Jag och mamma var och såg Lars Winnerbäck i konserthuset. Vi har ju sett honom jättemånga gånger men det här var nog en av de allra bästa gångerna. Som ni ser, var det akustiskt och så himla fint. Jag försökte att inte gråta men när Elegi och två andra speciella låtar kom var det kört. Han bredvid var också helt trollbunden av musiken så det verkade inte göra så mycket att jag inte kunde sluta snörvla.

Fotogaf Maria Ekblad nyföddfotograf i Göteborg

Det börjar bli ljusare! Först så märkte jag knappt av det men nu ser himlen ut SÅHÄR när jag går hem från jobbet, och inte kolsvart. Åh, mitt hjärta sjunger verkligen av det här. Jag är en så ljusberoende person.

Fotograf maria ekblad nyföddfotograf i Göteborg

Avsnitt 3 av Fotopodden har släppts och jag har visst inte bloggat om det. Den här fina bilden har min kompis Kristin på Creandphoto.se tagit, och vi snackar om nyföddfotografering. Vi pratar om vad man kan vinna genom att inte se varandra som kollegor, om hur man bemöter föräldrar, om könsroller och nyföddfoto samt vad man egentligen gör när bebisen inte vill sova. ;) Ni hittar avsnittet i er podcastapp eller på www.fotopodden.se

Fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Ni som följer mig på instagram stories kanske har sett att det har hänt en hel del i studion. Dels så har det varit flera nyföddfotograferingar vilket är så mysigt och roligt. Sedan så har jag äntligen (och med mycket hjälp från snälla personer) blivit sams med min skrivare. Jag blev så sjukt glad när den bilden kom ut i rätt färger och rätt kontrast efter att ha försökt förstå färgprofiler och annat i flera veckor. :D

Tips, tankar och annat roligt

» Jag har ju då tänkt utveckla mitt sortiment, och börja sälja mer inramade tavlor och börja göra en del av det i min egen studio. Så jag har även varit hos en leverantör och tittat ut så fina ramar! Jag längtar tills jag kan börja erbjuda mina kunder detta. Jag har aldrig varit en ram-person men nu är jag helt såld. :)

» I och med ramarna och allt, så var jag på Claes Ohlsson och köpte en kniv häromdagen, för jag behöver kunna skära papper och kartong, och jag blev leggad! Hahaha, så typiskt. Jag är alltså 26 och fyller 27 i år men ser ju ung ut och jag hade inget smink. Han frågade mig om min ålder, och jag var så hungrig och seg att det tog några sekunder innan jag kom på hur gammal jag var. Tur jag hade med körkortet, för de får inte sälja knivar till minderåriga. Hehe.

 

2 svar

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

nyföddfotografering göteborg bebisbilder fotograf maria ekblad