diary.

Vilken produkt ska man välja?

Vilken produkt ska man välja?

Många som kommer till mig på bildvisning har superkoll på vad de vill ha, medans andra behöver lite hjälp att välja. Här är en gudie till hur ni kan tänka kring detta för att få era drömprodukter.

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg

Något att bläddra i eller något att ha på väggen

För det första så kan ni fundera över om ni vill ha något att ta fram och bläddra i när ni vill minnas tillbaka, eller om ni vill ha något vackert på väggarna i ert hem, det vill säga tavlor eller fotoböcker. Vissa som inte kan välja kör på både och.

Inramade tavlor och konstplattor

Om man kommer fram till att det är tavlor som man allra helst vill ha, då kan man ta fram måttstocken och börja fundera på väggar dirket. Ett vanligt misstag är att många väljer en för liten tavla, då de ofta ser mindre ut när de kommer upp på väggen och man ser dem i förhållande till andra möbler. Så tänk stort!

Man kan även börja fundera över vad man tycker om för stil. Vill man ha en romantisk bred ram som ger det ”lilla extra”? En tunn aluminiumram som är snygg och diskret? Flera bilder i ett kollage eller en enskild?

fotograf maria ekblad nyfoddfotograf i goteborg

Fotoböcker med favoritbilderna

Om man istället landar i att man vill ha något som man kan ta fram och bläddra i med sitt barn när hen blir äldre, då är fotoböcker perfekt. Vissa väljer att ha sina favoritbilder i boken och andra väljer att köpa vissa fotografier som digitala bilder och lägger in resten i fotoboken.

Man kan fundera över vilken färg som man helst vill ha på omslaget, och om man vill skriva något eller ha en bild på framsidan. Man kan även fundera över om man behöver presenter till nära och kära, då många väljer att köpa till en mindre fotobok som är en kopia av ens egen till mor- och farföräldrar. ☺

gravidfotografering i göteborg fotobok linneomslag

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås