fotografmariaekblad fotograf Alingsås
   diary.

2022 i en lista

fotografmariaekblad fotograf Alingsås

2022 i en lista

Jag har ju gjort min årssammanfattning på YouTube men jag vill gärna göra den i en lista här på bloggen också, så här kommer den!

fotograf maria ekblad nyföddfotografering göteborg

Gjorde du något 2022 som du aldrig gjort förut?

Födde barn, var inlagd på sjukhus flera omgångar, köpte ett radhus, flyttade till Alingsås och flyttade min studio!

Vad var din största framgång?

Absolut att allt gick så bra och vi fick vår fina dotter. Sedan så startade jag ju upp en ny studio i en ny stad på deltid då jag fortfarande är föräldraledig och det har gått väldigt bra, vilket också har gjort mig glad.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Största framgång på det privata planet?

Att vi blev tre. ❤️

2022-stilen?

Först stora tröjor med plats för en gravidmage och gravidleggins, sedan amningsvänligt med mycket omlott eller knappar haha!

fotografmariaekblad fotograf Alingsås

Vilken maträtt åt du oftast?

Skulle väl gissa pizza eller tacos. Tacos gör vi ju varje fredag sedan flera år tillbaka för det är gott och lätt, och pizza har det ju blivit en hel del av på grund av allt extrema flyttande.

Upptäckte du något nytt?

Hur det är att bli mamma till världens bästa bebis, och hela föräldralivet tillsammans med David. Hur det är att bo i en ny stad utanför Göteborg. Hur vidrigt det är att vara fysiskt dålig med graviditetskomplikationer och sådant men att man klarar mycket.

barnfotografering Alingsås fotograf maria ekblad

Vad var sämst?

I vår lilla sfär, så förutom fysiskt jobbiga saker var absolut att flyttpackande och all tid det tog. I världen såklart krig och annat vidrigt.

Vad var bäst?

Olivia!

barnfotografering Alingsås gravidfotografering Alingsås fotograf maria ekblad

Något oväntat som hände?

Att vi köpte radhuset. Vi var ju inte alls inne på det utan hade tänkt vänta tills det dök upp ett hus som kändes rimligt. Men vi bodde tre trappor upp utan hiss och tvättmaskin i Göteborg och fick panik, och såg det på ”kommande” hos en mäklare och gick på visning när O bara var 5 veckor gammal och allt kändes perfekt. Samma med min studio egentligen, jag såg den hos en uthyrare för lokaler och tyckte inte riktigt det var vad jag hade tänkt mig, men tog kontakt för jag tänkte det var bra att visa sig intresserad för hyresvärdar. Så var den lokalen också precis det jag letade efter, utan att jag visste om det. Och att Alingsåskuriren gjorde ett reportage om mig, det var jätteroligt!

barnfotografering Alingsås fotograf Maria Ekblad

Bästa köpet?

Radhuset och min Canon R6. Också vårt rullande babyskydd från Doona, jag vet inte hur jag hade tagit mig runt utan det.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Både gladare och ledsnare och alla andra känslor man kan känna. Mycket av allt! Otroligt lycklig men stressad och orolig i slutet av graviditeten och trött efter förlossning och flytt.

fotograf Maria Ekblad göteborg

Något som var jobbigt?

Att marknaden blev krånglig precis när vi skulle sälja vår lägenhet i Göteborg, och vi fick ha SJU visningar. Alltså ha det superfint städat och ta ut två katter och en bebis SJU gånger innan den tillslut blev såld.

Bästa och sämsta dagen på året?

Dagen när Olivia föddes och första gången jag blev inlagd under graviditeten.

fotograf maria ekblad

Vad önskar du att du gjort mer?

Mer mysiga föräldralediga saker, men på grund av flytten hann jag inte riktigt det. Ska verkligen njuta mina föräldralediga dagar nu!

Vad önskar du att du gjort mindre?

Packat!! Haha

fotografmariaekblad fotograf Alingsås

Bästa tiden 2022?

December, när nästan allt var klart och jag var på plats i nya lokalen, och vi bara kunde börja ha lite normal vardag. Och det är ju min favoritmånad med jul och allt mys också.

Vad spenderade du mest pengar på?

Bebisgrejer, flyttgrejer, nya möbler och ny kamera!

canon r6_fotografmariaekblad_kamera

Vad ser du mest fram emot 2023?

Njuta av de sista månaderna som föräldraledig på deltid. Se min dotter bli större. Ha en mysig vardag. Fota massa familjer och barn och bebisar i nya studion. Sommar med min lilla familj.

Vad önskar du dig av 2023?

Vanlig vardag!

barnfotografering alingsås göteborg fotograf maria ekblad

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås