alingsås
   diary.

Maj genom bilder

alingsås

Maj genom bilder

Här kommer maj genom mobilbilder, som inte riktigt har fått plats någon annanstans.

alingsås

Början av maj kändes… inte riktigt stabil om man säger så. Men sen rättade det till sig!

barnfotografering alingsås göteborg Borås

Jag jobbade på i studion med bildvisningar! Dels på zoom men också i studion igen.

smash the cake göteborg Alingsås Borås fotograf Maria ekblad

Jag hade många gulliga barn på besök. Här har vi Sigge som kladdade på med en smash the cake. Det är bara en mobilbild med behind the scenes, de riktiga bilderna är i min redigeringskö och kommer snart att levereras till förväntansfulla föräldrar.

YouTube AI fotografer utkonkurrerade ai tar över

Jag jobbade på med min youtubekanal och släppte en video om AI och fotografer. För frågan är, kommer vi att bli utkonkurrerade nu? Jag är faktiskt riktigt nöjd med den här thumbnailen, jag la ner mycket tid på den och tycker den blev så cool. Här kan du se videon. 

canon r6 överhettad

Och på tal om filmande så hände det här sjuka, nämligen att min kamera Canon R6 överhettade!? Det var ju väldigt mycket rabalder om detta när R6an och R5an släpptes, men jag har aldrig varit med om det tidigare. Men här hade jag filmat mycket och länge till YouTube, och det var väldigt varmt både ute och i min studio. Tur att jag har dubbel uppsättning av utrustning.

fotograf alingsås

Privat har det varit säsong för det här! Nämligen jordgubbar och kalas. Vi har firat vår lilla ettåring hemma med ett försenat kalas, min sambo har fyllt år och jag älskar ju jordgubbar. Så det har jag köpt nästan varje dag nu som vanligt den här tiden, och antingen ätit direkt eller på jordgubbstårtor.

fotograf maria ekblad barnfotogarf alingsås

Och sen kom den stora dagen i måndags, då jag blev HELTIDSFOTOGRAF. Gud vad jag har jobbat mot detta i många år. Det var på gång men föräldraledighet kom före, men nu var det dags för mig att lämna över till min sambo och börja jobba igen. Även om jag har jobbat deltid de senaste månaderna så är det helt annorlunda att ha all arbetstid till företaget. Wow, vilken känsla.

nyföddfotografering göteborg Alingsås fotograf Maria ekblad

Jag har fotat fina Isma och Harun igen, de kom tillbaka med sin bebis för nyföddfotografering. Här kan du se deras gravidbilder! 

 

gravidfotografering göteborg fotograf alingsås fotograf göteborg fotograf Borås gravidbidler maria ekblad

Och en av sakerna jag verkligen har behövt ta tag i är att göra om min hemsida. Företaget som jag hade hemsidan via gick över till en subscription model och jag är så himla trött på alla månadskostnader. Samtidigt har jag varit så rädd att riva hemsidan och börja från början för jag hatar när hemsidan inte funkar eller är kaosig och jag den är så viktig för mitt företag då många kunder hittar mig här. MEN nu i veckan så gjorde jag det.

Det blev absolut något psykbryt och lite tårar, men tillslut kom jag vidare och nu är den finare och proffsigare än någonsin skulle jag säga. Jag är SÅ GLAD. Den är inte helt klar, men alla sidorna om fotografering är färdiga, så man kan läsa om de olika fotograferingarna och boka in sig, vilket är det viktigaste. Så sidan om mig och bloggen får jag fixa så fort jag har tid över men jag har redan kommit långt. Jag är också så mycket mer peppad på att blogga här nu, så förvänta dig många inlägg från mig!

Det var maj det. Välkommen juni. 🥰

 

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås