diary.

5 saker att lära sig från sin nyfödda bebis

5 saker att lära sig från sin nyfödda bebis

När jag träffar nyfödda varje vecka så har jag tänkt på att det finns en hel del som även vi vuxna skulle må bra av att ta efter från bebisarna. Så här är fem tips på saker du kan lära dig av din nyfödda bebis. :)
Nyföddfotografering i Göteborg fotograf maria ekblad

1. Det blir inte alltid som man har tänkt sig
Alla som har en nyfödd bebis kan nog skriva under på att det inte alltid blir som man har tänkt sig. Det kan vara svårt att förutsäga hur dagen kommer bli, om man kommer iväg på den tiden man har tänkt sig, när man kan dricka en kopp kaffe eller svara på det där smset. Även om det inte alltid blir som man tänkt sig kan det bli toppen ändå.

2. Hur mycket du än förbereder dig kan du aldrig vara helt förberedd
Att bli förälder (oavsett om det är första eller femte gången) kommer att ändra hela din värld. Helt plötsligt finns det en till liten människa som älskar dig utan gränser, som är helt beroende av dig och som kommer ta otroligt mycket plats i din vardag och i ditt hjärta. Och hur mycket du än förbereder dig kan du aldrig vara helt förberedd på hur det kommer att bli.

Nyföddfotografering i Göteborg fotograf maria ekblad

3. Ät regelbundet
Ni kanske har hört uttrycket ”hangry”? ;) Det finns en anledning till att det finns t-shirts som säljs med texten ”I’m sorry for what I said when I was hungry”. Så både små och stora människor behöver ordentligt med mat på regelbundna tider, även om det kanske märks snäppet mer på en nyfödd bebis.

4. Att säga ifrån
Alla som träffar nyfödda bebisar vet att de verkligen inte går med på vad som helst, och är snabba med att säga nej när något inte känns bra. Under tiden man växer upp och blir mer mån om att passa in i sociala sammanhang så mattas ju detta av och man blir påverkad av sociala koder. Jag vet flera vuxna (inklusive mig själv) som i vissa situationer skulle behöva säga ifrån och säga nej, mer tydligt och ordentligt. Även om man som vuxen kanske får ta en gyllene medelväg när det gäller detta så kan man absolut dra lärdom av små bebisarnas tydliga nej.

5. Familjen är bäst
Under hela första levnadsåret utvecklas anknytningen till nära familjemedlemmar och därför är familjen (och nära och kära) så otroligt viktiga för bebisar. Och även om man växer upp och blir vuxen, så ens familj och vänner det bästa man har, i lätta och svåra tider. 💗

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotograf i Göteborg nyföddfotografering

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås