skapa fotavtryck med bebisens händer och fötter
   diary.

Så skapar du fotavtryck med din bebis händer och fötter

skapa fotavtryck med bebisens händer och fötter

Så skapar du fotavtryck med din bebis händer och fötter

Har du en liten bebis hemma som du vill föreviga på alla sätt? Förutom att boka nyföddfotografering hos en fotograf, så är ju att göra avtryck med bebisens händer och fötter ett supermysigt sätt att minnas hur liten er lilla goding faktiskt var. För tro mig, det kommer kännas helkonstigt om bara några månader att ert barn var så liten alls. 

Du behöver:

  • En gullig bebis (förslagsvis den du har hemma)
  • Papper, gärna lite finare sort med längre hållbarhet 
  • En vattenbaserad färg, som är skonsam för huden
  • En liten ram att placera ert lilla konstverk i 
 
 

Gör såhär:

Ta av bebisen strumpor och ha pappret redo. Det bästa är att lägga det på en platt yta, till exempel ett bord. Färga handen och foten och tryck sedan lagom hårt mot pappret. Ibland kan du behöva göra det några gånger för att det ska bli så fint som möjligt. Låt sedan torka och ert minne för livet är sedan färdigt! 😍
 
Om det är väldigt sprattligt, så kan det vara värt att prova när bebisen sover. Om du har en nyfödd så har de ju ibland luckor där de djupsover och då kan det eventuellt vara lättare. Men det beror helt på vilket barn du har, och om det är värt att riskera vilostunden som uppstår när bebisen sover.
 
Det finns annars också företag som säljer stämpeldynor och liknande som man kan göra avtryck med utan att behöva sätta någon färg alls på bebisen. Om det känns bäst kan det vara värt att kolla upp ett sådant alternativ också.
tips fota hemma på bebisen fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg
barnfotograf nyföddfotograf alingsås

Och om du känner att du också gärna vill ha professionella bilder på din lilla skatt så är ju nyföddfotografering i studion något jag varmt rekommenderar till alla med en bebis. Det är inte länge de är så små, och du kommer vilja samla på dig alla minnen du bara kan för de blir ovärderliga med tiden. Läs mer och boka här! 

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås