NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

Månadens citat

Månadens citat

Fotograf Maria ekblad nyföddfotograf nyföddfotografering göteborg
Detta är ett citat från Håkan Hellströms låt ”Inte skyldig nån nåt” och de här orden talar verkligen till mig. Och jag är säker på att flera av er behöver också läsa dem och pränta in dem på baksidan av era ögonlock. Allt måste inte vara perfekt hela tiden. Jag måste inte ha PERFEKTA bilder för att kunna lägga upp dem på facebook, eller för att lägga upp dem på instagram. Och det är hundra gånger bättre att göra, än att låta bli för man är för mycket perfektionist. Jag har haft jättesvårt att göra mina vidoeklipp i början, eftersom jag tycker de borde vara bättre än vad de är och jag har väldigt höga krav på mig själv gällande foto och video (tydligen). Men jag får ju tänkta på att jag är fotograf, inte videograf. Jag har gjort cirka 5 små klipp och filmer någonsin. Inte konstigt att de inte blir lika bra som mina bilder. Jag har ju fotat (mycket) i tio år och proffessionellt i två. Jag har filmat i cirka två sekunder.

Jag vet många som tvekar för att de tycker det är pinsamt, jobbigt och läskigt att exponera sig och det ÄR ju läskigt. Men det är knappast pinsamt att visa vad man gör. Så nu skaffar du dig den där bloggen, gör den där dansuppvisningen, lägger upp dina bilder på din fotograf-facebooksida eller vad du nu är rädd för. Så ska jag fortsätta göra mina klipp och så lär vi oss på vägen. För annars blir det ju inget fotande, inget filmande, inget dansande och inget bloggande alls. Och så kan vi ju inte ha det. :D

2 svar

  1. Väldigt kloka ord :-) Jag tror vi alla tänker alldeles för mycket på vad vi BORDE göra, att vi BORDE uppdatera mer och sådana saker som vi egentligen inte alls behöver bry oss om. Att göra något för att man verkligen vill göra det är tusen gånger viktigare! Du tar grymt fina bilder, ser inga som helst hinder med att videorna skulle vara sämre :D Kör på med det du gör :-) 

    1. Åh tack Tove! Vad glad jag blir för din fina kommentar. Detsamma, jag har alltid gillat dina bilder! :D

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

nyföddfotografering göteborg bebisbilder fotograf maria ekblad