diary.

Månadens citat

Månadens citat

fotograf maria ekblad nyfoddfotografering i Goteborg

Nu runt nyår har det varit så många sammanfattningar och inlägg om mina tankar, så jag väntade lite med månadens citat. Men detta är vad jag vill prata med er om i denna månaden och även inför 2017. Underbara Clara skrev ett inlägg om Sju sätt att behålla inspirationen och den här punkten på hennes lista gick rakt in i hjärtat på mig. Ju äldre jag blir (och ju mer jag jobbar antagligen) känner jag av hur otroligt viktigt det är med återhämtning. Jag är väldigt engagerad i mitt socionomjobb och jag älskar mitt jobb som fotograf. Jag älskar att arbeta med mina sociala medier och gillar att vara en kreativ person. Jag har även flera vänner som jag gärna träffar ofta och en familj som jag vill ha tid att umgås med. Så ganska ofta är mitt schema väldigt fullt. Det gör inte mig något alls, för jag har alltid varit en aktiv person (för några år sedan spelade jag teater 2-5 dagar i veckan i Borås medans jag bodde i Göteborg) men det blir så oerhört viktigt med motvikt i form av vila. Återhämtning, att fylla hjärnan med annat och att ladda de där batterierna.

De senaste semestrarna jag har haft tycker jag har varit underbara. Jag har verkligen räknat ner till dem, och sedan njutit så mycket. Det är nog en vuxengrej, men också för att jag känner hur min glöd kommer tillbaka. Nu under julledigheten har jag känt mig som en sengångare under de första dagarna. Jag har streckkollat Skam (2 säsonger på 2 dagar) och sovit så mycket och länge. Men efter den rejäla vilan så börjar nyfikenheten och inspirationen komma tillbaka. Tillräckligt för att jag ska bli pepp på att göra alla mina intressen (spela in klipp till youtube, fota självporträtt, börja på ett syprojekt, läsa ut Vindens Namn i badkaret) och sakta men säkert börja se fram emot att jobba igen.

För att kunna göra det man älskar så behöver man verkligen ta hand om de där batterierna. Jag är verkligen tacksam till all min drivkraft och påhittighet, men det är något som jag behöver vara varsam med. För man är väl aldrig så okreativ och opepp som när man känner sig som en urvriden disktrasa? Så glöm inte att vila mellan varven under 2017. Jag pratar både med mig själv och er. För hur kul det än är, så kommer det bli ännu roligare och mer fantastiskt om du låter dig andas också.

4 svar

  1. Jag känner mig som den enda som inte tittar på Skam faktiskt haha! 
    Vilken mysig vlogg du har gjort! Stället du fotade självporträtten på var ju helt makalöst vackert, vart var det någonstans?

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås