barnfotografering i alingsås
   diary.

Mer än bara fotograf

barnfotografering i alingsås

Mer än bara fotograf

Sedan jag blev heltidsfotograf så har jag funderat mycket på hur jag bäst lägger upp mitt arbete, hur min vecka ska se ut och mina styrkor och svagheter som egenföretagare. Jag har också tänkt mycket på nya projekt och vad jag ska lägga fokus framöver.

En sak som jag har marinerat en hel del inombords är att jag gillar att göra mycket olika saker. Jag har alltid varit sådan, enda sedan jag var liten har jag haft många olika hobbies och intressen som jag har växlat mellan. Och när något känns riktigt kul så blir jag ofta helt besatt en period. Detta har jag använt mig av i mitt företag och har hjälpt mig att bli duktig snabbt på nyföddfoto, att lära mig fotografera med studioblixtar, göra youtubevideos, spela in podcast eller printa tavlor i min ramverkstad.

Men det senaste har jag blivit påverkad av omgivningen. För alla som pratar om hur man driver en youtubekanal pratar om att man ska vara så konsekvent som möjligt. Och många som pratar om foto har lärt ut att om man ska bli bäst på något så måste man nischa sig så hårt som möjligt.

Det där funkar inte för mig har jag märkt. Jag trivs bäst när jag har flera olika kreativa saker jag kan växla mitt fokus mellan. Betalande kunder går ju såklart alltid först, men om jag sedan ska prova en ny sak i studion, filma en youtubevideo eller designa om min hemsida, det är bäst att låta kreativiteten styra. 

Och det har helt ärligt fått mig att känna mig lite dålig. Som att jag borde koncentrera mig på några få saker som jag gör och sedan nöja mig med dem. Men efter att ha pratat med flera fina fotografvänner det senaste (ni vet vilka ni är) så har jag fått kommentaren och insett mer och mer att det är ju så en företagare fungerar. Så istället för att klanka ner på mig själv får jag nog bara inse att jag kanske är mer än fotograf, jag är främst en egenföretagare.

Jag tror att jag alltid kommer att vilja driva ett företag för det är så otroligt roligt. Och det fina med det är ju att man kan styra skeppet i den riktningen som passar en. Kapten Ekblad är den som bestämmer och eftersom jag har så mycket idéer men också älskar att lära mig saker så kommer det nog aldrig ta slut. Och det är så spännande. 🤩

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås