NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

5 nycklar till en bra familjefotografering

5 nycklar till en bra familjefotografering

Det är fler och fler familjer som kommer på familjefotografering i studion hos mig, vilket är så roligt! Därför tänkt jag berätta om 5 viktiga nycklar för att få en så lyckad familjefotografering som möjligt.

Avslappnade föräldrar och glada barn på fotograferingen

Jag tror det är vanligt att man kan tycka det är lite stressigt inför en fotografering, och man undrar hur barnen kommer att uppföra sig och om det kommer gå bra. Men, jag älskar att fota och träffa barn och lägger alltid så mycket fokus på att alla ska ha roligt och att alla ska vara bekväma. Ju mer avslappnad stämning vi har desto mer härliga bilder blir det. Så därför, som förälder, försök att inte vara stressad innan och oroa dig inte om barnen inte är med på noterna, det brukar gå upp och ner under en fotografering och brukar bli superfina bilder tillslut. Och jag har fått höra från så många föräldrar att barnen tycker det är jättekul i studion!

Mysiga nära poseringar

Vid alla familjefotograferingar så tycker jag om att posera familjen nära tillsammans. På så sätt ser man verkligen vilken mysig familj ni är tillsammans, och att ni hör ihop. Under fotograferingarna gör jag alltid bilder på hela familjen, enskilda bilder med varje förälder och barnen, syskonbilder om det är flera barn och enskilda bilder på barnen. På så sätt får man stor variation att välja på!

familjefotografering göteborg familjebilder fotograf Maria Ekblad studio familjefotograf göteborg

Koordinerade kläder och fina toner i bilderna

Under mina familjefotograferingar i studion tycker jag det är så fint om man har koordinerade kläder, det vill säga att man kanske valt en färg eller ton som de flesta har på sina kläder, eller om man har matchande skjortor. Oavsett så tipsar jag alltid om att ha enfärgade kläder utan tryck och mönster, för att det inte ska stjäla fokus från ens ”öga” och att blicken ska dras till era ansikten istället för ett tryck på en tröja. Man kan fotograferas i sina egna kläder, eller låna från min studiogarderob!

Fotografering med slutresultatet i åtanke

De allra flesta av mina kunder väljer att köpa inramade tavlor från sin fotografering till hemmet. Man kan välja mellan att rama in EN favoritbild, eller göra kollage med flera, eller mina populära konstplattor. Men när vi fotograferar så har jag alltid i åtanke vad som kommer att se fint ut på väggen hemma hos er.

familjefotografering familjebilder studio fotograf Maria Ekblad familjefoto

Gör det till något speciellt

Sist men inte minst, ett tips är att göra hela dagen till något speciellt. Kanske kan man gå och äta något gott efter fotograferingen, eller fira att man har haft en så fin stund i studion. På så sätt blir det en ännu härligare upplevelse för alla i familjen!

 

Vill du också ha fina bilder på dig och barnen? Klicka här för att läsa mer om familjefotografering i studion och boka din egen!

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

nyföddfotografering göteborg bebisbilder fotograf maria ekblad