diary.

Gravidfotografering i Göteborg på vintern

Gravidfotografering i Göteborg på vintern

Jag fick en fråga på mailen hur gravidfotograferingarna i Göteborg går till på vintern. Eftersom november-mars bokas upp nu så är det ju en superbra fråga, så jag tänkte vi skulle prata lite om det idag.

fotograf maria ekblad gravidfotografering i göteborgFör det första så har jag 2 olika sorters fotograferingar, dels mina hela sessioner med gravidfotografering utomhus i solnedgången och jag har även minisessions med gravidfotografering i studion. Skillnaden förutom inomhus/utomhus är att mina minisessions enbart är bilder med blivande mamman, och enbart går att boka om man också bokar nyföddfotografering. Här kan du läsa mer om mina minisessions!

gravidfoto göteborg; fotograf maria ekblad; gravidfotografering; gravidfotograf göteborg; gravidklänningar; gravidbilder; maternity; gravidfotografering; låna gravidklänningar

Gravidfotografering utomhus i solnedgången

När det gäller mina ”vanliga” gravidfotograferingar så har jag dem utomhus i solnedgången. På vintern så går solen ner tidigt på eftermiddagen, så för att hinna behöver man börja cirka 14.00-14.30 när det är som mörkast.

gravidfoto-gravidklanningar-goteborg fotograf Maria Ekblad solnedgång havet

Väder spelar stor roll

För att det ska bli så fina bilder som möjligt så bevakar jag alltid vädret noga. Det är roligast om det blir soligt, men på vintern kan man ibland få vara nöjd med uppehåll. Ifall det blir dåligt väder så ingår kostnadsfri ombokning av datumet. Det är såklart allra finast om man kan få frost eller snö, men jag har flera miljöer som jag tycker om även när det bara är ”brunt” ute. Ljuset är det allra viktigaste, och får man bra ljus så blir det beiga gräset gyllene.

En effektiv fotografering

På vintern fotograferar jag ofta lite mer effektivt än på sommaren. Alla får ha på sig jackor och sådant så länge som möjligt, och jag brukar även ha med värmepåsar man kan ha i händerna under fotograferingen. För att behålla värmen så kan man även ha på sig jeans eller gravidleggins under klänningen. Många brukar också välja de lite mer påklädda klänningarna i min garderob.

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås