NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

8 sätt att tycka om sig själv mer på bild

8 sätt att tycka om sig själv mer på bild

Jag fotograferar ju mig själv ganska mycket, både till bloggen men också till instagram och omslagsbilder på youtube. Och eftersom jag behöver vara med mycket på bild har jag lärt mig att vara det, och har också märkt att det har fått positiva effekter. Så här kommer 5 tips på hur du kan tycka om dig själv mer på bild!

fotograf maria ekblad

Var snäll mot dig själv

Dålig hållning, gula tänder och ett slappt öga. Det är några av sakerna jag kan tänka om mig själv. Men det gör ju antagligen inte någon annan, och därför behöver jag ju inte fokusera på det. Man hittar alltid mest fel med sig själv, för alla är upptagna med sig själva. Man behöver ju leva med sig själv resten av livet, och det blir ju inget bra av att inte vara snäll mot sig själv. Så försök att inte vara för självkritisk, du hade ju aldrig granskat en vän så som du granskar dig själv.

Var med på bild ofta

Det blir nästan som kbt, för man vänjer sig själv vid sitt utseende. Du vet när man hör sin röst inspelad, det kan ju vara… obehagligt. Men jag som har en podcast och vloggar ofta har vant mig vid hur jag låter. Lite så är det med bilder. Men man blir faktiskt van vid sitt utseende också, det är en övningssak!

Den enskilda bilden är en fryst sekund

Så kan jag tänka när jag tycker bilder inte blir bra. Att det inte är jag som ser ut sådär, utan jag som såg ut så i en fryst mikrosekund. Och det gör inte så mycket för när alla andra ser mig så rör jag ju mig hela tiden, som man gör i vanliga livet.

Ta många bilder

Alla tar massor med bilder! Även jag tar många likadana när jag fotar i studion, för att just kunna välja ut den bästa av alla frysta sekunder.

Lär dig dina vinklar

Ju mer du är med på bild desto bättre blir du ju på att veta hur du ska stå och vara för att trivas. Jag har blivit bra på att ta egna kort på mig själv men är fortfarande kass när andra fotar mig. 😅

Fokusera på vem du gör det för

Det kommer komma en tid där varken du eller jag kommer att finnas kvar, och det är ytterligare en anledning till att vara med på bild. Oavsett vilka du har runt dig kommer de vilja minnas dig, och ha fina minnen. Så fokusera på vem du gör det för, snarare än dig själv. Det är för barnens skull.

Boka en professionell fotograf

En fotograf som jobbar med att ta bilder på människor varje dag är ju verkligen proffs på vinklar, ljus och allt annat som gör en fin på bild. Så det vill jag verkligen också uppmana till, för de bilderna blir något helt annat än de man tar själv. Du är varmt välkommen att höra av dig för att boka en fotografering på dig och familjen!

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

nyföddfotografering göteborg bebisbilder fotograf maria ekblad