diary.

Varför 9 månader är den perfekta fotoåldern

Varför 9 månader är den perfekta fotoåldern

Kolla vilken underbar liten goding jag hade i studion alldeles nyss på bebisfotografering! Lowa är 9 månader och hennes mamma tog med henne på fotografering vilket jag tycker hon gjorde helt rätt i. Inom den engelskspråkiga fotografvärlden kallas den här ålderns fotograferingar för ”sitter sessions”, det vill säga en fotografering där barnet kan sitta själv utan stöd men inte riktigt kan gå än. Många bebisar kan dock krypa, så det brukar bli rätt röjiga fotograferingar iallafall.

Men, jag vill verkligen slå ett slag för 7-9-månadersfotograferingar. Det är så lätt att fokusera in sig på ettårsdagen, men jag tycker det här är den perfekta fotoåldern under det första året. Bebisarna kan som sagt inte gå än, så de springer inte iväg under hela fotograferingen och de är fortfarande små och goa så som bara bebisar är. De har inte riktigt blivit barn än, utan det blir en tydlig markör för första året. Och ofta fyrar de av väldigt härliga leenden under hela fotograferingen.

Om man har fotat gravidbilder men missade nyföddfotograferingen är det också perfekt att komma när bebisen är cirka 7-9 månader. Man kan ju komma även om man har fotat nyföddbilderna med, så gör vi fina matchande bilder. Tips tips!

niomanadersfotografering bebisfotografering Göteborg åttamåandersfotografering fotograf Maria Ekbladbebisfotografering göteborg bebisbilder sjumånadersfoto niomånadersfoto fotograf Maria Ekblad

Vill du läsa mer om och boka din egen bebisfotografering? Det gör du HÄR! Jag har några sista tider kvar innan jul så passa på att knipa en av dem och få underbara minnen PLUS julklappar färdiga till alla släktingar. 😍

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås